Staronový kapitán Dočkal dovedl Spartu k vítězství ve šlágru, Slavia smetla Slovácko

Přes 15 tisíc diváků sledovalo na Letné vyhrocený souboj o třetí místo v tabulce. Význam utkání umocňoval ještě fakt, že se do sestavy domácích vrátil kapitán české reprezentace Bořek Dočkal. Po možná nejlepším výkonu sezony Letenští zvítězili nad Ostravou 3:2 a jediným negativem pro ně může být vyloučení stopera Štetiny. Fotbalisté Slavie nedovolili Plzni, aby se dotáhla na čelo, a na prohru z minulého kola právě se soupeřem o titul dokázali odpovědět suverénním vítězstvím 4:0 nad Slováckem, když rozhodli už v prvním poločase.

Zápas Sparty s Baníkem nabídl ve všech směrech strhující podívanou. Domácí trenér udělal v základní sestavě dvě změny. Dočkal nahradil gabonského středopolaře Kangu a hned se stal úřední postavou večera. Na stopera se místo mladíčka Plechatého postavil Štetina.

Domácí fotbalisté byli od začátku aktivnější. Už po deseti minutách hry se mohl po přízemním centru Zahustela prosadit Dočkal, ale nastřelil pouze tyč. Byli to hosté, kteří se ve 28. minutě překvapivě dostali do vedení. Po Dočkalově ztrátě ve středu pole se Ostrava vydala do protiútoku a po Barošově přihrávce se zblízka trefil Diop. Po první brance se na hřišti hodně přitvrdilo a domácí Štetina měl velké štěstí, že se neporoučel ze hřiště po faulu zezadu na Baroše a obdržel pouze žlutou kartu. Pět minut před pauzou bylo vyrovnáno. Po obrovském zaváhání ostravské obrany při rohu se zblízka prosadil právě slovenský stoper.

Do druhého dějství jako by nastoupilo pouze jedno mužstvo a v 57. minutě při své domácí premiéře vymetl šibenici z přímého kopu Karlsson. Rozjetou Spartu mohl vzápětí dalším nesmyslným zákrokem a druhou žlutou kartou utlumit Štetina. Vyloučení ale paradoxně více ublížilo hostům. Ti se sice dostali zásluhou Baroše do výborné šance, ale tu zlikvidoval Nita a o pár minut později vyslal Dočkal do samostatného úniku Drchala, který nezaváhal. Utkání nakonec mohlo skončit daleko větším rozdílem, ale Drchal už žádnou z dalších šancí nevyužil, a v závěru ještě naopak korigoval hostující Kuzmanovič. „Vidím potenciál týmu a jsem z tohoto pohledu velmi pozitivní. Když půjdeme směrem, kterým si představujeme, bude příští rok velice těžké nás zastavovat,“ řekl Dočkal pro klubový web.

Slavia si spravila chuť po předchozím kole a rozstřílela Slovácko 4:0. Navázala tak na výborné představení v Evropské lize. Nezaváhala ani druhá Plzeň, která zvítězila v Opavě a stále si tak drží pouze tříbodový odstup.

 

Text vznikl v rámci kurzu Žurnalistická tvorba II pod vedením Mgr. Ondřeje Trunečky a publikován byl v CAROLINĚ.

 

Foto: Pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *